Vishandel Sterkenburg

Restaurant

Heeft u een lange wandeling gemaakt of gewoon zin in een heerlijk gebakken visje dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vanuit de verse vis winkel beneden kunt u met de trap of de lift naar de eerste verdieping hier is het restaurant gerealiseerd. U heeft hier een prachtig panoramisch uitzicht, met helder weer kunt u moeiteloos over het wad tot Schiermonnikoog aan toe kijken. Ook heeft u een prachtig vergezicht over het Lauwersmeer.

Bij Sterkenburg kunt u terecht voor een heerlijk gebakken visje of diverse vis menu’s. Voor de niet visliefhebbers onder ons zijn er ook diverse snacks. Bij al dit lekkers schenken wij u een glaasje frisdrank, alcoholische dranken of een kopje koffie. Na afloop is er voor de ijsliefhebber softijs of diverse soorten schepijs.

Op de eerste verdieping bevindt zich ook een prachtig terras rondom het gebouw, hier kunt u heerlijk vertoeven op de lounge banken en genieten van het prachtige uitzicht.

Door de aanwezigheid van de vele zitplaatsen zijn (grote) groepen bij ons van harte welkom.

Historie

Vishandel Sterkenburg is gestart in 1954 door Broer Sterkenburg in Zoutkamp.

Na de afsluiting van de Lauwerszee is het bedrijf in 1975 verplaatst naar Lauwersoog.

In 1978 is er een viswinkel bijgebouwd.

In 1990 is het bedrijf overgenomen door Koert en Rina Sterkenburg.

Na diverse verbouwingen is in 2010/2011 het oude pand gesloopt
en hebben we een winkel/restaurant gebouwd met een extra verdieping waarbij er uitzicht is op de Waddenzee en het Lauwersmeer.

Bij een grote brand op 10 september 2014 is het pand grotendeels verwoest. Na de herbouw periode van 10 maand zijn we op 15 juli 2015 weer
opengegaan.